Sida 1 av 1

Semlokakor

InläggPostat: 20 februari 2007, 11:36
av EvaFia
Läste på nätet att semlan har rötter i medeltiden.
Är det någon som har recept eller är jag helt fel ute??

InläggPostat: 20 februari 2007, 18:14
av Sunniva Saksvik
Dette har jeg også lest, men kan ikke for mitt bare liv huske hvor. Det jeg synes å huske var at det dreide seg om tysk område eller deromkring, og at det betegnet et bakverk av fint hvetemel, i senmiddelalderen.

Noen som ikke er fullt så presenile som meg som kan bekrefte/avkrefte dette?

InläggPostat: 20 februari 2007, 21:19
av Karin
Varje år läser jag i diverse tidningar om semlans historia, bl.a. att den under medeltiden var en bulle av fint vetemjöl som tillagades med kokning som en bagel. Dessa tidningar brukar dock inte ha så värst väl efterforskade artiklar, så jag har inte satt så stor tilltro till dem. Nu i lördags, på Carnis årliga carneval, serverades kuvertbröd med mandelmjölk hälld över, oväntat gott. Om ni vill kan jag höra med kocken om hans källor, men det kan ta ett tag för han är en upptagen man.

Karin

InläggPostat: 21 februari 2007, 12:24
av EvaFia
Det hade varit väldigt intressant att få veta,
gör inte så mycket om det tar tid.
Kommer ju en semledag nästa år oxå ;-)

InläggPostat: 27 april 2007, 11:04
av Serra
tror det finns med recept i sabrina Welserins kokbok

InläggPostat: 20 maj 2007, 22:17
av EvaFia
Såg att hon hade skrivit en bok 1553 så det börjar ju närma sej!![:D]
Du har möjligtvis ingen länk eller någon kopia till receptet,
hittade inget bra på nätet...[:(]