Rågbröd

Ett forum om matlagning i historisk tid, och återskapandet av detta.

Rågbröd

Inläggav Johan Käll » 7 juni 2007, 14:26

Efter att ha inhandlat och läst 'Raven von barnekows ränkenskaper över Nyköpings Fögderi 1365-67" står det klart att stapelvaran nummer ett under denna tid är bröd gjort på råg. Korn omnämns, men mest som 'foder'. Även fläsk, lamm och nöt avnjöts regelbundet.

Den allra viktigaste maten dock är rågbrödet. Samt såklart ölet.
Johan Käll
 
Inlägg: 1644
Blev medlem: 28 februari 2003, 01:30
Ort: Sweden

Återgå till Historisk mat



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron