Sida 1 av 1

Somrig mat

InläggPostat: 17 november 2007, 06:43
av Sommarlyckan
Är det någon som möjligtvis har lite tips eller ideer på vad man kunde ha för mat på en sommarfest under vikingatid fram till sen medeltid i Sverige?

Mvh
Liv

InläggPostat: 17 november 2007, 09:24
av Johan Käll
lite lurigt det där eftersom man går mot ett mer brödbaserat matbruk under medeltid. Man kan säga att matkulturen ändras något under de 800 år din period spänner över.

Rent generellt skulle man väl dock kunna säga att den mat som diskuteras i just denna del av forumet tar upp frågan. Läser man lite i trådarna kan man få ett hum om det hela.

InläggPostat: 18 november 2007, 19:59
av Sunniva Saksvik
Spørsmålet er litt for generelt til å svare fornuftig på. Som Johan er inne på; du taler her om en periode på 800 år. Når i perioden? Når på sommeren? Veldig tidlig på sommeren spiser man antakelig bare gammel mat som har blitt til overs fra året før. Hvor rike er de som spiser? Hverdagsmat eller festmat? Hvis det er sent i perioden må man nesten vite hvilken dg det spise på for å avgjøre om det skal være fastemat eller kjøttmat. Bor de ved kysten eller innenlands? I by eller på gård? Osv osv.

InläggPostat: 18 november 2007, 23:46
av Olov
Här kan det finns lite inspiration: http://www.godecookery.com/