Sida 1 av 1

Radioaktivitet

InläggPostat: 3 augusti 2011, 11:37
av elias
Detta kan vara nått jag drömt, men i sådana fall har jag drömt bra.
Jag har för mig att jag läst någonstans om en slags sodastreamer för radioaktivitet. Man skulle fylla den med vatten, sedan ställa den kallt över natten för att dagen efter kunna njuta av prima radioaktivt vatten, det känns som att det är 1920-tal vi snackar. Har till och med för mig att jag sett en bild på härligheten, har för mig att den såg ut som en slags svart lykta med färggrannt mönster ala rysk sjal. Är det någon som känner igen detta, vet var jag kan läsa samma sak igen, eller kanske vet mer?
Tacksam för svar

InläggPostat: 3 augusti 2011, 18:38
av Martina
Jag har sett det på tv, antagligen en dokumentär på kunskapskanalen som gick för inte så längesedan! Kanske går det att hitta på SVTPlay? Hinner inte kolla själv just nu.

/Martina

InläggPostat: 3 augusti 2011, 18:48
av Tore H
Det är inget du har drömt. Det fanns [url="http://www.orau.org/ptp/collection/quackcures/quackcures.htm"]en hel drös dylika produkter[/url].

InläggPostat: 1 september 2011, 16:39
av Fågelblå
Vad skulle detta då vara bra för?

/Fågelblå
Om träden börjar dansa, låt dem dansa!

InläggPostat: 1 september 2011, 19:23
av LillaFrökenUtter
Radioaktivitet ansågs hälsosamt i början. Jag har hört att det bl.a. var ett vanligt nöje att låta röntga sig. Att det var farligt var inget man kom på förren senare. Marie Curie dog av leukemi, men inte ens hon kopplade det då till all radioaktivitet hon utsatts för tror jag.

http://lillafrokenutter.wordpress.com/