Mönster från Stockholms jubileum

Detta forum är för diskussioner kring återskapande av historiska kläder och textila hantverk.

Mönster från Stockholms jubileum

Inläggav Eva Andersson » 27 februari 2003, 13:13

Hej!
Jag har fått en fråga om vad jag tycker om de dräktmönster som såldes i samband med Stockholms 750-års jubileum. Eftersom jag inte är Stockholmare och aldrig köper mönster till de dräkter jag gör (om man inte räknar "Patterns of fashion"-böckerna som mönster)så hade jag ingen aning om att de fanns ens.
Har någon annan sett dem och har åsikter? Jag har sett ett 1700-talsmönster i A4-kuvert med svartvit teckning på utsidan, har någon annan sett det och vet om det hör till den serien? Jag hann inte titta så mycket på det, men det hade ingen korsett!!!

Egentligen borde det finnas en sida med recensioner av de olika historiska mönster osm finns at tköpa. Både om hur korrekta de är historiskt och hur bra de funkar att sy efter, hur storleken stämmer etc. Men vem har tid att göra sån't?

Med hopp om upplysning

Eva
Eva Andersson
 
Inlägg: 1251
Blev medlem: 17 december 2002, 23:48
Ort: Sweden

Inläggav Charlotta » 28 februari 2003, 17:00

Jag har sett dessa mönster och tittade väl mest på medeltidsmönstret eftersom det är den tidsperiod jag är mest intresserad av. Själva bilden på framsidan liknade väldigt mycket Sophias ateljés mönster "Klänning från 1300-talet" eller vad det nu heter. Den med fyra delar + ärmar och kilar. Vad gäller 1700-talsmönstret tror jag mig ha sett en klänning uppsydd efter detta, och det var en av de absolut gräsligaste skapelser jag någonsin sett. Överdekorerad med skarpt lila, rosa och limegrönt *ryser*. Så jag antar att det inte står särskilt utförligt om material och färger och dylikt i de mönstren.
Charlotta
 
Inlägg: 99
Blev medlem: 12 januari 2003, 18:32
Ort:


Återgå till Kläder och textila hantverkVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron