Sida 1 av 1

Kortärmad Moy Bog-klänning.

InläggPostat: 20 juni 2011, 14:59
av Eressea
Förfrågan till er dräkthistorieexperter där ute.

Finns det någon historisk aucentitet på en kortärmad version av Moy Bog-klänningen, eller är det långärmat som gäller?

InläggPostat: 21 juni 2011, 11:28
av Ulfa
Jag tänker på en målning med två kvinnor i förgrunden där man ser deras skärning på ryggen som ser ut exakt som MoyBog-skärningen. Jag har för mig att de har korta ärmar, letade runt på forumet men hittade inte bilden, någon som känner igen vad jag beskriver och har den eller vet var den finns?

/Ylva

InläggPostat: 22 juni 2011, 10:20
av Vix Hq
Är det den här bilden du tänker på?
http://www.cottesimple.com/blois_and_sl ... _large.htm
(info om bilden på:
http://www.cottesimple.com/blois_and_sl ... erview.htm)

Den rosa har ju i alla fall trekvartsärmar.

Sen har ju faktiskt inte Moy Bog-klänning mycket till ärmar bevarade över huvud taget, om man tittar på [url="http://www.personal.utulsa.edu/~marc-carlson/cloth/moy.html"]avritningarna[/url] och [url="http://www.kostym.cz/Anglicky/1_Originaly/01_Goticke/I_01_115.htm"]foton[/url] av originalet. Fast eftersom knapparna går nästan ända upp till axeln känns det väl troligt att den hade långa ärmar.

/Vix.

InläggPostat: 22 juni 2011, 13:00
av Ulfa
Tack Vix det var den jag tänkte på! Ah, hon hade uppkavlade ärmar och inte korta, lätt att komma ihåg fel. Om man tittar på de bilder som fanns på hemsidan i den andra länken du hade Vix, så verkar det som att kläder med samma typ av snitt som Moy Bog (grande assiette) snarare har väldigt stora, eller långa, ärmar.
Vad är det du vill uppnå Eressea?

/Ylva