Tydligare info om regler & sökfunktion

Det här forumet är till för meddelanden från administratören, eller frågor från medlemmarna. LÄS REGLERNA INNAN DU POSTAR.

Tydligare info om regler & sökfunktion

Inläggav Lasse C » 21 september 2005, 08:06

På förekommen anledning (= ett antal trådar som låsts av goda orsaker) vill jag på nytt väcka en fråga som varit uppe förut:
Det behövs ett <font size="6"><b><u><font color="red">STORT OCH TYDLIGT</font id="red"></u></b></font id="size6"> påpekande om att man <font size="4"><b>skall</b></font id="size4"> läsa förhållningsreglerna och, inte minst viktigt, däribland att titta på sökfunktionen. Att skriva påpekandet med versaler under rubriken "Information, forumsregler och FAQ" är uppenbarligen <u><i>inte</i></u> tillräckligt.

Jag vet inte om det beror på att folk är A)för korkade, B)för lata, eller C)en kombination av båda två - men läser reglerna gör de uppenbarligen <i><b>inte</b></i>.

Problemet är vanligt på forum, har jag märkt. Kanske vore det rent av önskvärt att man inte kunde registrera sig för att posta med mindre än att man läst och godkänt reglerna? Eller nåt?

Jag hör till dem som tycker det blir rörigt och tröttsamt med dessa frågor om information, där den frågande inte använt sökfunktionen - eller ens kastat en blick på rubrikerna över de diskussioner som pågår för fullt! Om han/hon inte ens gitter göra sig det begränsade besväret att söka lite själv först, varför skall då någon annan anstränga sig med svaret?

Lasse C
Lasse C
 
Inlägg: 824
Blev medlem: 14 april 2003, 10:01
Ort: Sweden

Inläggav Angus Maciomhair » 22 september 2005, 15:32

Visste jag lösningen på detta problem vore jag en rik man.
Att sätta forumreglerna på annan plats, t.ex. vid registreringen skulle hjälpa mycket lite. Det finns ingenting som hindrar att man bara klickar sig vidare direkt, eller i de fall man läser igenom texten, kontrollerar att man <b><i>har förstått innebörden av den</i></b>.

Redan nu är det så att många inte läser texten vid registrering. I så fall skulle det inte göras så många dubbelregistreringar om det görs. När det står hur man bär sig åt för att få ett nytt lösenord finns det IMO ingen anledning att registrera sig två, tre eller t.o.m. fyra ggr.

Som alltid så är det OK att göra fel, men lättja är inte att göra ett misstag.

/Angus
Angus Maciomhair
 
Inlägg: 1712
Blev medlem: 31 mars 2003, 16:54
Ort: Sweden


Återgå till Information, forumsregler och FAQVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron