Spam ?

Det här forumet är till för meddelanden från administratören, eller frågor från medlemmarna. LÄS REGLERNA INNAN DU POSTAR.

Inläggav Martina » 29 juni 2008, 11:43

Jo, det är nog att rekommendera! Jag är väldigt försiktig när jag öppnar nya poster hemma hos mor och far... Tyvärr är det inget vi moderatorer kan göra något åt mer än att städa så gott det går, utan det är helt upp till Historiska.
Just nu känns det faktiskt helt tröstlöst... Tror jag städar bort i snitt tio spaminlägg varje dag och antar att de andra moderatorerna gör något liknande. Man undrar lite om det verkligen är värt det...

/Martina, moderator
Martina
 
Inlägg: 1334
Blev medlem: 16 december 2002, 17:57

Inläggav Edvin » 29 juni 2008, 13:50

Kanske någon form av bildverifiering (http://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA) för inlägg kan vara på sin plats? Det avskräcker ju en mycket stor del av de mer automatiserade inläggen. kan kanske även vara värt att kolla efter så att inte XRumer ligger bakom den ökade mängden spam (http://en.wikipedia.org/wiki/Xrumer)
Edvin
 
Inlägg: 1391
Blev medlem: 8 januari 2004, 11:36
Ort: Sweden

Inläggav Tore H » 28 juni 2010, 19:02

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Martina</i>

Snälla... Ni behöver inte berätta... Vi kollar forumet flera gånger dagligen. Alla trådar, inte bara denna. Som jag tidigare sagt är vi fullt kapabla att själva upptäcka och avgöra vad som är spam...
Men tack för omtanken! :)<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Vad gör man i de fall som ni inte gör det? Finns det någon "officiell" kanal för rapportering? Jag undrar eftersom det har legat två spaminlägg i [url="http://histvarld.historiska.se/histvarld/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3820&whichpage=2"]"Recept" på lädersmorning?[/url] i snart en hel vecka.
(Nu är det visserligen ingen porrspam eller dylikt som direkt kan besvära forumets besökare, men jag vill verkligen inte att spammers ska lyckas få ut någon PageRank av de forum som de lusar ned.)

/T
Tore H
 
Inlägg: 40
Blev medlem: 27 juni 2006, 20:27
Ort: Sweden

Inläggav Martina » 28 juni 2010, 22:20

Hej Tore och tack för att du uppmärksammar oss på spammen! Som jag skrev i mitt gamla inlägg var det just när folk gick in i en nystartad tråd och skrev något som det ställde till problem. Jag var tvungen att öppna dem för att läsa vad medlemmen ville och sedan var frukosten definitivt förstörd eftersom spammen var väldigt visuell... Annars gick det bara att ta bort tråden direkt. HV var i ett helt annat läge då, innan vi slutligen fick ett fungerande spamfilter handlade det om en till tre timmars arbete om dagen för oss moderatorer och jag var ganska irriterad och sur på alltihop.
Det går jättebra att skriva här eller maila oss moderatorer när det händer något akut på HV.

Med vänlig hälsning

Martina, moderator
Martina
 
Inlägg: 1334
Blev medlem: 16 december 2002, 17:57

Inläggav Martin Wallgren » 15 september 2010, 11:22

Det verkar som om användaren Athon har fått sitt inlogg hackat! Det kommer reklam i hans/hennes inlägg!

Swordsman, Archer and a dad!
Martin Wallgren
 
Inlägg: 818
Blev medlem: 18 april 2006, 21:54
Ort: Sweden

Föregående

Återgå till Information, forumsregler och FAQVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron