Sida 1 av 1

Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 21 februari 2013, 10:00
av Admin
Som ni kan se har vi nu fått upp Historiska världars forum igen. Det har varit en omfattande migration och den vi har i särklass mest att tacka för detta är Eira Elwing (användare Eira) som har pusslat ihop själva migrationen. Tomas Walch har stått för serverplats och en del annat pyssel. STOR APPLÅD!

Det är vissa saker som inte funkar som det brukar. Lösenorden kunde inte migreras så dessa får ni till er registrerade användaradress om ni använder "password-recovery"-funktionen. Annat som är nytt är bland annat att man nu kan skicka meddelanden.

Det kan också sägas att vi inte VET säkert att allt har fungerat som vi hoppades på i migrationen. Posta till mig om ni hittar några buggar henrik (snabela) alternaliv (punkt) se

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 21 februari 2013, 21:55
av Edvin
Kul att HV är tillbaks!

Dessvärre verkar sidrenderingen vara lite ur lag, bilder blir klippta på hälften och saker visas i en smal spalt till vänster.

Bild

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 21 februari 2013, 22:28
av Tjarand
Renderingen er sikkert styrt av en templat som er definert til 960px eller så. Min skjerm har en bredde på 1920px og forumet dekker bare halve skjermen. Siden alle data er konvertert så vil jeg tro at bilder ikke automatisk passer inn i den nye templaten. En forbedring kunne jo være at templaten var responsiv men enn så lenge er jeg fornøyd med at det er noen som har gjort jobben med konverteringen ;-)

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 22 februari 2013, 06:38
av eira
Mjo. Jag valde att göra templaten så den skulle matcha resten av sidan och den lider av samma begränsning i bredd. Bakgrunden är inte bredare än vad ni ser, men frukta inte! Det viktigaste var att få upp allt, härifrån kan det bara bli bättre och har jag något mer att säga till om det hela så ska den bli bredare.

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 22 februari 2013, 09:58
av Olov
Det är två saker som jag har märkt fungerar lite si och så.

Jag får inte automatisk inloggning att fungera. Jag trodde att det kunde vara flikrelaterat, men varken Opera eller Firefox ville få det att funka.

Sen skulle det vara skönt om alla externa länkar man klickar på öppnas i en ny flik/nytt fönster som standard.

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 28 februari 2013, 09:33
av eira
Den automatiska inloggningen och inloggningen öht kan vara lite lurig tills vi fått rätt på adresserna ordentligt. Hav tålamod så rättar det med till sig :)

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 1 mars 2013, 12:07
av eira
Vi ska brottas lite med spam så ett tag framöver kommer användarregistrering kräva att en administratör aktiverar kontot.

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 14 mars 2013, 14:53
av Thordrac
En sak jag upptäckte nu är att adressfältet bara visar "http://historiskavarldar.se/". Finns det något sätt att se sidadressen, ifall man vill länka till en specifik tråd på HV?

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 14 mars 2013, 15:02
av eira
http://www.alternaliv.se/histvarld/forum eller http://histvarld.alternaliv.se/forum

väntar på att celestralajven ska vara över så vi kan flytta adressen ordentligt så tills dess blir det lite så småtokigt.

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 2 april 2013, 19:47
av Martina
Och nu har jag också hittat hit, lite efter som vanligt! :P

/Martina

Re: Välkommen tillbaka till forumet!

InläggPostat: 6 april 2014, 22:30
av Mjödbjörn
kul att du hittade hit igen Martina :-)
Mjödbjörn