Bygga en borgbrygga

Detta forum är till för diskussion om tillbehör, husgeråd, köksutrustning, tält, sängar och annat som inte hör till kläder och dräkt.

Bygga en borgbrygga

Inläggav Bo Silfverfisk » 17 april 2009, 15:15

Jag har planerat länge att riva ner den elektriska garageporten och bygga en borgbrygga. Som modell för min borgbrygga står Stäkeholms-befästningen på Holmen vid Gamlebyviken med sin ståtliga prakt. Jag vill när grannjävlarna kommer springandes uppleva och se det Bo Griphufvud upplevde och såg när Tjustborna tågade mot Stäkeholm med sina högafflar. Den gången slutade det inte bra, som vi pålästa vet, men jag tänker inte upprepa misstaget som de tyska riddersmän som uppförde befästningen gjorde när de satsade på ungerska armeringsjärn i bryggfästet. Det var dessa som brast vet ni, i borgbryggan.

Steg två blir att gräva en vallgrav runt huset. Men har ni några ritningar eller?LAjv 23/5 - Riddersvik gillegård * LÖVSTA * PM för mer info
Bo Silfverfisk
 
Inlägg: 6
Blev medlem: 17 april 2009, 12:26
Ort: Sweden

Inläggav Rimah Yoba » 17 april 2009, 15:23

Förra sommaren upprättade jag en mindre trädgårdsmur som föregås av 6 stycken tujor närmast staketet mot vägen. Jag tycker det blev en tilltalande lösning som främjar både estetik och insynsskydd. Nu är tujorna klädda i säckväv i syfte att skydda dem från den brännande vårsolen som är svår innan tjälen gått ur marken.
Rimah Yoba
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 17 april 2009, 14:35
Ort: Sweden


Återgå till Bostäder och husgerådVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group • Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012
Theme created by StylerBB.net
cron